Σούπες
Typography

 

Μερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 15΄

Χρ. Μαγειρέματος: 35΄

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κλωνάρια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 750 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών ζεστό
  • 170 γρ. μπιζέλια
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 170 γρ. κάρδαμο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • ½ ματσάκι φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

 

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να βράσουν και προσθέτουμε τα μπιζέλια. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά, σκεπάζοντας με καπάκι την κατσαρόλα. Πλένουμε και κόβουμε τα φύλλα σπανακιού. Πλένουμε το κάρδαμο και κρατάμε τα φύλλα. Πετάμε τα κοτσάνια. Προσθέτουμε το σπανάκι και το κάρδαμο στην κατσαρόλα με τα μπιζέλια και στη συνέχεια αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά. Με ένα ραβδί μπλέντερ χτυπάμε την σούπα να γίνει πουρές. Τέλος προσθέτουμε 100 ml κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε σε μπολ και περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως.