Sidebar

18
Παρ, Σεπ

Σάλτσες & Ντιπ
Typography

Μερίδες: 4

Διατροφική Αξία

(ανά μερίδα)

  • Θερμίδες: 284
  • Υδατάνθρακες: 23 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 31 γρ.
  • Λίπος: 8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 4 γρ.
  • Νάτριο: 588 mg
  • Χοληστερίνη: 132 mg

Είναι ένα είδος σάλτσας πουτανέσκα. Πρόκειται για ένα πιάτο πλούσιο σε μεσογειακές γεύσεις: ελιές, αντζούγιες και κάππαρη. Αυτή η σάλτσα μαγειρεύεται μέσα σε 5 λεπτά, διατηρώντας τη φρεσκάδα της. Συνοδεύει ζυμαρικά ή ρύζι.

Υλικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μεγάλες γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
  • ¼ φλιτζ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ¼ φλιτζ. ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και ψιλοκομμένη
  • 6 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
  • ½ κ.γλ. κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)

 Εκτέλεση

 

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 3’ περίπου. Γυρίζουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν αδιαφανείς και ροζ (περίπου 2’ επιπλέον). Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ και τις σκεπάζουμε, για να κρατηθούν ζεστές. Στο ζουμί από τις γαρίδες και το λάδι προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα φρέσκα υλικά, τις λιαστές ντομάτες και το σκόρδο. Μειώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν (περίπου 3’). Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για περίπου 2’, μέχρι να συνδυαστούν οι γεύσεις. Επιστρέφουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε αμέσως με μακαρόνια ή ρύζι.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.