Σάλτσες & Ντιπ
Typography



Διατροφική αξία

(ανά μερίδα= περίπου 3 κουταλιές της σούπας)

Θερμίδες: 61

Λιπαρά: 2,5 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 0,4 γρ.

Μονοακόρεστα λιπαρά: 1,1 γρ.

Πολυακόρεστα λιπαρά: 0,7 γρ.

Πρωτεΐνη: 4 γρ.

Υδατάνθρακες: 6,1 γρ.

Χοληστερόλη: 0,0 mg

Νάτριο: 120 mg

Υλικά

180 γρ. καυτό τσίλι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ κ.γλ. αλάτι

1 ½ κ.σ. ζάχαρη

1 ½ κ.σ. αποσταγμένο λευκό ξύδι

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε έναν ηλεκτρικό επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπάμε, αφήνοντας μια τραχιά υφή. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια μικρή κατσαρόλα, αφήνοντας να βράσει σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά, για να σιγοβράσει για περίπου 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε σε ένα βάζο και τη φυλάμε στο ψυγείο. Κάθε φορά χρησιμοποιούμε ελάχιστη ποσότητα (περίπου 3 κ.σ.).