Σαλάτες
Typography

Παντζάρια σαλάτα με τυρί και βασιλικό

Μερίδες: 3

Χρ. Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Υλικά

Για τα παντζάρια

  • 18 βολβούς παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό μικρόφυλλο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το τυρί

  • 250 γρ τυρί cottage
  • 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • ½ λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για τα παντζάρια: Βάζουμε τα παντζάρια σε ξύλο κοπής και κόβουμε σε ακανόνιστο σχήμα. Τοποθετούμε τα παντζάρια σε ένα μπολ. Ρίχνουμε 3 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Ανακατεύουμε.

Για το τυρί: Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε το τυρί, λίγες σταγόνες λεμόνι, ελαιόλαδο, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι, ξύσμα από ½ λεμόνι. Ανακατεύουμε.

 

Για το μοντάρισμα: Απλώνουμε σε μια πιατέλα τα παντζάρια. Απλώνουμε το τυρί πάνω από τα παντζάρια. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, πιπέρι, και μερικά φύλλα βασιλικού. Είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.