Σαλάτες
Typography

Σαλάτα με ρεβίθια, ντομάτα και ταχίνι.

 

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
  • 2 κουταλιές  της σούπας  ταχίνι
  • 15 ντοματίνια κομμένα στην μέση ή 4 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά  της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κουταλιάς της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός φρέσκος χοντροκομμένος για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

 

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το μπαλσάμικο, το μέλι και το χυμό λεμονιού και τα  χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και τον δυόσμο και ξανά ανακατεύουμε. Κατόπιν ρίχνουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα ρεβίθια, ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μπολ σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες πριν σερβίρουμε, ώστε να μαριναριστούν τα υλικά και να βγουν όλα τους τα αρώματα. Πασπαλίζουμε με το φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.