Σαλάτες
Typography

Τα όσπρια, σύμφωνα με τις αρχές της μεσογειακής διατροφής, πρέπει να καταναλώνονται εβδομαδιαία. Προσφέρουν μεγάλες ποσότητες φυτικών ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών και ιχνοστοιχείων ενώ οι υδατάνθρακες τους είναι αργής καύσης, δηλαδή δεν προκαλούν απότομη αύξηση της ινσουλίνης, μιας ορμόνης που τα υψηλά της επίπεδα συνδέονται με διαβήτη και παχυσαρκία.

 

Μερίδες: 2
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Υλικά

  • 3/4 του φλιτζανιού γιαούρτι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ.τσαγ. ρόκα ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσαγ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 φλ.τσαγ. φιλέ αμύγδαλα ψημένα
  • 1 ώριμο αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

  1. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε το γιαούρτι, το αλάτι, τη ρόκα και το μαϊντανό.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε τα φασόλια, τα αμύγδαλα, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτετε το αβοκάντο και ανακατεύετε απαλά.
  3. Σερβίρετε τα φασόλια σε μια σαλατιέρα ή σε ένα βαθύ πιάτο και δίπλα τους τοποθετείτε το μείγμα γιαουρτιού. Αν θέλετε περιχύνετε τα φασόλια με επιπλέον ελαιόλαδο.