Πίτσες
Typography

 

Μερίδες: 4 (1 μερίδα = 2 κομμάτια)

Διατροφική αξία

(ανά μερίδα)

Θερμίδες: 442

Λιπαρά: 17,1 γρ.

Κορεσμένα λιπαρά: 7,8 γρ.

Μονοακόρεστα λιπαρά: 6,9 γρ.

Πολυακόρεστα λιπαρά: 0,8 γρ.

Πρωτεΐνες: 24 γρ.

Υδατάνθρακες: 54,2 γρ.

Χοληστερόλη: 38 mg.

Νάτριο: 777 mg.

Υλικά

1 φρέσκια ή κατεψυγμένη ζύμη πίτσας

2 ντομάτες, κομμένες σε 8 φέτες η καθεμία

1 ½ φλιτζ. τεμαχισμένο, άπαχο τυρί μοτσαρέλα

½ φλιτζ. τριμμένο φρέσκο τυρί Romano

12 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψί για πίτσα, το οποίο θα έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο. Την καλύπτουμε ελαφρά και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τις φέτες ντομάτας σε απορροφητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Πασπαλίζουμε τη ζύμη με ½ φλιτζ. μοτσαρέλα και τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ντομάτας σε ένα ενιαίο στρώμα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο 1 φλιτζ. μοτσαρέλα και το Romano ομοιόμορφα πάνω από τις ντομάτες. Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 20’ ή μέχρι η κρούστα και το τυρί να ροδίσουν. Κόβουμε την πίτσα σε 8 φέτες και πασπαλίζουμε ομοιόμορφα με βασιλικό.