Πίτες
Typography

Εύκολη και νόστιμη χορτόπιτα.

Γυμνή και εντυπωσιάζει!!!! Απλά υλικά και η διαδικασία είναι γρήγορη για την παρασκευή της. Προσθέστε ότι χόρτα θέλετε και σας αρέσουν!!

Μερίδες: 15

Χρ. Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 1 ώρα

Για ταψί 40 εκ.

Υλικά

  • ½ κιλό από διάφορα χόρτα: λάπαθα, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, παπαρούνες, σπανάκι καθαρισμένα, πλυμένα, στυμμένα χοντροκομμένα
  •  1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κ.γλ. μπέκιν πάουντερ
  • νερό όσο πάρει να γίνει πηχτός χυλός
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις. Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο και αλευρώνουμε με καλαμποκάλευρο. Βάζουμε τα χόρτα σε λεκάνη, ρίχνουμε τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά. Τα μαραίνουμε με λίγο αλάτι και πιέζουμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά. Προσθέτουμε το πιπέρι, το μισό λάδι και το τυρί. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Παίρνουμε το μισό αλεύρι, προσθέτουμε λίγο αλάτι, νερό όσο πάρει (περίπου 1 ποτήρι).  Ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια ζύμη αφράτη, όχι πολύ σφιχτή. Την απλώνουμε στο ταψί πατώντας τη με τα δάχτυλα ώστε να δημιουργηθεί ένα πολύ λεπτό φύλλο. Χτυπάμε τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού με τα χόρτα. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στο ταψί. Φτιάχνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και  νερό έναν χυλό. Τον ρίχνουμε πάνω από τα χόρτα και απλώνουμε με την βοήθεια κουταλιού. Περιχύνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ολόκληρη την επιφάνεια ώστε να πάει παντού. Βάζουμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 1 ώρα. Όταν σβήσουμε τον φούρνο, αφήνουμε για 15 λεπτά το ταψί στον πάτο του φούρνου, για να ψηθεί από κάτω.