Ζυμαρικά
Typography

Σαλάτα µε μακαρόνια και γαρίδες

Mερίδες: 4

Χρ. Προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. ζυμαρικά πένες ή φαρφάλες ή τρίχρωμα
  • 300 γρ. μικρές γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 8 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 1 αγγούρι σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρητικό αβοκάντο ώριμο κομμένο σε φέτες
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 1 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο

Για τη σως

  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

 

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά. Τα ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό να φύγει το άμυλο. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε. Τα βάζουμε σε σαλατιέρα. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα φρέσκα κρεμμύδια, το αγγούρι, την πιπεριά, τα ντοματίνια, το αβοκάντο, τον άνηθο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι ενώνουμε τα υλικά της σως και ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε τη μακαρονοσαλάτα τελευταία στιγμή. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού και σερβίρουμε.