Ζυμαρικά
Typography

 

Μερίδες: 3

Χρ. Μαγειρέματος: 20΄

Υλικά

Για τη σάλτσα πέστο:

  • 3 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο βασιλικό
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ¼ κ.γλ. πιπέρι
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρια, ψημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Για τη σαλάτα:

  • 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή βίδες βρασμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. σταφύλι κομμένο στη μέση
  • 150 γρ. ντοματίνια κομμένα στην μέση

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα πέστο: Σε ένα μούλτι τοποθετούμε το βασιλικό, το μαϊντανό, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και τα κουκουνάρια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε για 1΄.

Για τη σαλάτα: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και αφήνουμε κάτω από κρύο νερό να τρέξει για να σταματήσει το βράσιμο.

 

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα κρύα ζυμαρικά και ανακατεύουμε με μια κουτάλα απαλά. Τέλος ρίχνουμε τις ντομάτες και τα σταφύλια. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 20΄. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και σερβίρουμε.