Sidebar

17
Δευ, Φεβ

Ζυμαρικά
Typography

 

Συστατικά

  • 1/4 του φλιτζανιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες (400gr)
  • 1/4 του φλιτζανιού μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 2 κουταλιές τις σούπας κόκκινο κρασί
  • 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους 
  • Λίγο κρεμμύδι
  • 1/2 κιλό ζυμαρικά πέννες ή βίδες ή κοχύλια (κατά προτίμηση ολικής αλέσεως)
  • 1 φλιτζάνι τυρί φέτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • πιπέρι (αναλόγως με τις προτιμήσεις)    

 Εκτέλεση

 

  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό με ελάχιστο αλάτι να βράσει. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το σκόρδο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα (περίπου 1 λεπτό) και εν συνεχεία ρίχνουμε και σοτάρουμε τις πιπεριές για άλλο 1 λεπτό (μέχρι να μαλακώσουν λίγο). Αφού μαλακώσουν οι πιπεριές τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.   
  2. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν μερικώς (al dente). Τα τραβάμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι και τα ξανατοποθετούμε στη μεγάλη κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο με το σκόρδο και τις πιπεριές και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  4. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ανάλογο ταψί και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Τα ψήνουμε για 25 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και κατόπιν το βγάζουμε και τα ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά (μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα). 
  5. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.
Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.