Κρέατα & πουλερικά
Typography

Ψητό χοιρινό με δεντρολίβανο

Μερίδες: 10

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 2 ώρες

Υλικά

2,800 κιλά χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο

3 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

7 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

ελαιόλαδο

αλάτι

μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

σπάγκο ψησίματος

Εκτέλεση

 

Τοποθετούμε σε ένα ταψί το μπούτι. Ρίχνουμε λάδι και αλείφουμε σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο σε όλες τις πλευρές. Τοποθετούμε τα κλωνάρια δεντρολίβανο πάνω από το κρέας και δένουμε με σπάγκο ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς για 15-20΄. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς . Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στην προτελευταία σχάρα για περίπου 2 ώρες μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας και αφήνουμε για 15’ πριν το κόψουμε.