Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Γαρίδες με μάραθο και τυρί φέτα

Μερίδες: 2

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Μαγειρέματος: 18 λεπτά

Υλικά

  • 15 γαρίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ½  φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένες ντομάτες
  • ½ μαραθόριζα ή ½ ματσάκι μάραθο χοντροκομμένο
  • 5 κ.σ. ούζο
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, χωρίς να βγάλουμε το κεφάλι τους. Αφαιρούμε το έντερο από την ράχη τους. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις γαρίδες για 3’. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και τη μαραθόριζα. Αφήνουμε να μαραθούν για 4’. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί και ρίχνουμε το ούζο. Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο, προσθέτουμε τη ντομάτα. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10’ μέχρι να μελώσει. Προσθέτουμε τις γαρίδες και τη φέτα στη σάλτσα. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού στο φούρνο.