Ψάρια & θαλασσινά
Typography

Ο σολομός έχει πλούσια σύνθεσή σε ωφέλιμα ω-3 λιπαρά οξέα. Σύμφωνα με έρευνες, τα συγκεκριμένα λιπαρά βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και ενισχύουν την ικανότητα του οργανισμού να «κάψει» το περιττό λίπος, πάντα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής-δίαιτας.

 

Μερίδες: 1
Χρ.  Προετοιμασίας: 10΄
Χρ. μαγειρέματος: 30΄

Υλικά

  • 270 γρ. φιλέτο σολομού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγ. φρέσκα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 300 γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι πλυμένα, χοντροκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

 

  1. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το πιπέρι και ανακατέψτε. Στρώστε ένα αλουμινόχαρτο και από πάνω του μια λαδόκολλα. Αλείψτε το φιλέτο σολομού και από της 2 πλευρές με το μείγμα ελαιόλαδου. Τοποθετήστε το φιλέτο στη λαδόκολλα και κλείστε σε πακέτο. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε στην προτελευταία σχάρα για 20-25΄. Βγάλτε το φιλέτο.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίξτε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια και ανάψτε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά. Αφήστε για 4΄μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τέλος, ρίξτε το σπανάκι, ανακατέψτε και αφήστε για άλλα 4΄μέχρι να μαλακώσει. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σερβίρετε το σολομό σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με τα ζεστά λαχανικά.