Ορεκτικά
Typography

Υγιεινοί τυροκεφτέδες

Μερίδες: περίπου 30 κεφτέδες

Χρ. Προετοιμασίας και Ψησίματος: 1 ώρα

Διατροφική αξία
(ανά τεμάχιο)

Θερμίδες: 64

Λίπος: 6 γρ.

Χοληστερόλη: 11 mg.

Υδατάνθρακες: 1 γρ.

Σάκχαρα: 0 γρ.

Πρωτεΐνη: 3 γρ.

Φυτικές ίνες: 0 γρ.

Νάτριο: 81 mg.

Κάλιο: 19 mg.

Υλικά

  • 60 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά (περίπου 1/4 φλιτζανιού)
  • 250 γρ. τεμαχισμένο τυρί τσένταρ (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 250 γρ. άλλο τυρί της αρεσκείας σας με χαμηλά λιπαρά (περίπου 2 φλιτζάνια)
  • 3 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένα ψημένα πεκάν (βλ. συμβουλή)

Εκτέλεση

Χτυπάμε το τυρί κρέμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει ομαλό. Προσθέτουμε τα άλλα τυριά, τη μαγιονέζα, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30’ ή μέχρι και 2 ημέρες. Τοποθετούμε τα πεκάν σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Φτιάχνουμε το μείγμα του τυριού σε ομοιόμορφες μπάλες και τις περνάμε ομοιόμορφα πάνω από τα πεκάν. Σερβίρουμε τις μπάλες τυριού σε θερμοκρασία δωματίου ή διατηρημένες σε απλή ψύξη.

 

Συμβουλή: Για να ψήσουμε ολόκληρους ξηρούς καρπούς, απλώνουμε σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, ανακατεύοντας μια φορά, για 7 έως 9’.