Ορεκτικά
Typography

Υλικά

4 μελιτζάνες ψημένες και ξεφλουδισμένες

Χυμό από ½ λεμόνι

3 κ.σ. ταχίνι

4 κ.σ. γιαούρτι

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη

2 κ.σ. καρύδια τριμμένα

αλάτι

Για το σερβίρισμα

ελαιόλαδο

1 ντομάτα χωρίς σπόρια ψιλοκομμένη

1 κ.γλ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

 

Κόβουμε τις ψημένες μελιτζάνες με μαχαίρι, ώστε να μην λιώσουν και τις ρίχνουμε σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέτουμε το  χυμό λεμονιού, το γιαούρτι, το ταχίνι, τα καρύδια, το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με ελαιόλαδο, ψιλοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο δυόσμο.