Ορεκτικά
Typography

Αλμυρά muffin με μπέικον και κρεμμύδι

Μερίδες: 12

Χρ. Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 20 λεπτά

Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ¾ κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 10 κ.σ. γάλα
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 1 αυγό
  • 10 φέτες μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

 

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μπέικον και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό. Αφαιρούμε το μπέικον και ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, περίπου 5’. Αφαιρούμε το κρεμμύδι από το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε το βούτυρο στο μείγμα του αλευριού και με τα δάχτυλα ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν και το μείγμα να είναι εύθρυπτο. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το γάλα με το υπόλοιπο λάδι και το αυγό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για muffin. Προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στα ξηρά συστατικά, και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια  μέχρι το μείγμα μας να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Προσθέτουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και το τυρί τσένταρ. Με τα χέρια ζυμώνουμε απαλά την ζύμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Με το κουτάλι παίρνουμε από τη ζύμη και τοποθετούμε στις θήκες για muffin. Ψήνουμε για 20 – 22’ μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε από τις θήκες και τα σερβίρουμε ζεστά.