Ορεκτικά
Typography

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ταραμά
  • 300 γραμμ. ψωμί μπαγιάτικο (την ψίχα) που έχετε μουλιάσει και στραγγίξει καλά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκος δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 5 κουταλιές της σούπας νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση 

 

Σε μπλέντερ χτυπάμε το σκόρδο και το κρεμμύδι με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρέμα. Ρίχνουμε τον ταραμά και το χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε την ψίχα του ψωμιού και συνεχίζουμε το χτύπημα (όχι πολύ γρήγορα) ώστε να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Καθώς συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνουμε εναλλάξ και σιγά σιγά σε ροή κλωστής το ελαιόλαδο, το νερό και το λεμόνι. Στο τέλος ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο. Ο ταραμάς θα πρέπει να γίνει αφράτη κρέμα λευκού χρώματος (ανάλογα με τον ταραμά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λάδι). Ο ταραμάς σε κάθε του βήμα θέλει καλό χτύπημα για να αφομοιωθούν όλα του τα υλικά.