Sidebar

18
Πεμ, Απρ

Ορεκτικά
Typography

Μερίδες: 8

Χρ. Προετοιμασίας: 15 λεπτά

Χρ. Ψησίματος: 20- 30 λεπτά

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 φλιτζ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. μπρόκολο ψιλοκομμένο
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαμπόν, το μπρόκολο, το κίτρινο τυρί και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας, προσέχοντας να μην γίνει πολύ λεπτό αλλιώς θα σπάσει κατά το ψήσιμο και όλα θα ξεχειλίσουν. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα και απλώνουμε το μείγμα ζαμπόν στη σφολιάτα, σε απόσταση περίπου 2 εκ. από την άκρη. Διπλώνουμε τις 2 άκρες, ώστε να συναντηθούν στη μέση. Αλείφουμε με το μείγμα χτυπημένου αυγού και το νερού. Ακουμπάμε με την ένωση του ρολού προς τα κάτω, σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα. Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο του αυγού. ψήνουμε στην προτελευταία σχάρα για περίπου 25’ έως ότου η ζύμη να ροδίσει. Αφήνουμε για τουλάχιστον 15 – 20’ να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί πριν την κόψουμε.

Εγγραφείτε δωρεάν στη Συνδρομητική Υπηρεσία Ηλεκτρονικών Μηνυμάτων για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις επιστημονικών άρθρων και προσφορών της ιστοσελίδας.