Ποτά
Typography

Υλικά

Για το σιρόπι

  • 3 φλιτζ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζ.τσαγιού μέλι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό

Για το μείγμα

  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • 12 λεμόνια το χυμό και την φλούδα
  • 1 μπουκάλι βότκα

Εκτέλεση

 

 

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το μέλι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μια βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πλένουμε τα λεμόνια και αφαιρούμε την φλούδα τους με αποφλοιωτή πατάτας, φροντίζοντας να μην κόψει και τα λευκά μέρη τα οποία δίνουν μια πικρή γεύση. Στύβουμε τα λεμόνια. Σε ένα βάζο ρίχνουμε το σιρόπι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι, τη βότκα. Κλείνουμε το βάζο με καπάκι. Ανακινούμε και το αφήνουμε να μείνει για 7 - 8 μέρες σε σκοτεινό μέρος. Σουρώνουμε το υγρό, στη συνέχεια, το ρίχνουμε σε γυάλινα μπουκάλια.