Ροφήματα
Typography

Δυναμωτικό ρόφημα κακάο με μέλι.

 

Μερίδες: 4-5

Συστατικά

  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορνφλάουρ
  • 4 φλιτζάνια γάλα μέσης περιεκτικότητας σε λιπαρά
  • 6-7 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι
  • λίγο εκχύλισμα βανίλιας (1 κουταλάκι του γλυκού)
  • 1 πρέζα αλάτι

Προετοιμασία

     1. Χτυπάμε το κορνφλάουρ με 1/2 φλιτζάνι γάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
     2. Ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 31/2 φλιτζάνια γάλα σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες γύρω από το χείλος της κατσαρόλας (περίπου 4 λεπτά, δεν πρέπει να βράσει). Χτυπάμε μαζί με το κακάο το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια τα χτυπάμε όλα μαζί με το μείγμα του κορνφλάουρ.
     3. Το μίγμα του γάλακτος βράστε το ελαφρώς ανακατεύοντας συχνά (περίπου 4 λεπτά). Βγάλτε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει λίγο και τότε αυτό θα γίνει πιο πυκνό.

Μπορείτε στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας να προσθέσετε  λίγη κανέλα (1-2 κουταλιές σούπας) ή λίγο φυσικό χυμό πορτοκάλι (3-4κουταλιές σούπας) για να πάρει την αντίστοιχη γεύση.