Ροφήματα
Typography

Σπιτική λεμονάδα χωρίς πρόσθετα Ε, αρωματικές και γευστικές ύλες. Το λεμόνι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης Α και φλαβονοειδών, ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες.

 

Υλικάγια 2-3 ποτήρια

Εκδοχή 1

  • Χυμός από 6 λεμόνια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 200ml ζεστό νερό
  • 200ml κρύο νερό

Εκδοχή 2

  • Χυμός από 6 λεμόνια
  • Χυμός από 3 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 200ml νερό ζεστό
  • 200ml κρύο νερό

Διαδικασία

 

  1. Τοποθετήστε το χυμό λεμονιού και το μέλι ή τη ζάχαρη σε μια μεγάλη πυρίμαχη κανάτα. Ρίξτε 200ml ζεστό νερό και ανακατεύεστε μέχρι να διαλυθεί το μέλι ή η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.
  2. Ρίξτε το ξύσμα λεμονιού. Αραιώστε με 200 ml κρύο νερό, σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη την κανάτα και βάλτε την στο ψυγείο για 6 ώρες. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού, φύλλα μέντας και θρυμματισμένο πάγο.
  3. Μπορείτε αντί για κρύο νερό να ρίξετε ανθρακούχο μεταλλικό νερό.